Sv: Re: V4 på E85

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 V4 på E85 Sv: Re: V4 på E85

#98576
gammsaaben
Deltagare

Jag har länge funderat på att etanolkonvertera. När jag ändå bygger motor åt min 95 -72 så är planen att optimera för etanoldrift med hög kompression. Jag tänkte försöka lägga mig på ca 12:1 så att jag fortfarande har möjlighet att köra på bensin om jag vill. Sedan har jag förstått det som en en fördel att ha alla packningar och packboxar i motorn nya, utan gamla avlagringar från bensin. Samma med bränsleslangar, men där är det lättare att filtrera bort. Med en Weber så är det ju också lätt att ha en extra uppsättning munstycken med sig, en uppsättning för E85 och en för bensin, även om det är lite bök att byta dem.

Vi får se när projektet blir verklighet, jag har ingen direkt tidsplan utan jag går ut i garaget och pular på när tid och lust finnes.

Angående förvärmning med glödstift så kan man ju borra in en tempgivare i andra sidan av flottörhuset och koppla till en mätare i kupén. Sen borde man snabbt lära sig vilken temperatur på bränslet som man kan starta på. Jag bara spånar vidare här…

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng