Sv: Re: V4 på E85

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 V4 på E85 Sv: Re: V4 på E85

#98572
Martin Sigge
Deltagare

Det där med startgas tror jag på. Jag hade en gång en 99 GLi -81 (med Bosch CI-system). En gång när jag hade något motortrubbel började jag rota i insprutningsmekanismen, och jag kunde inte bärga mig utan tog ner alltihop bara för att se hur det hängde ihop.

Bl.a finns en lite plunge som reglerar något i systemet. Den har en otroligt fin yta, och den råkade jag tappa i betonggolvet (plungen alltså, inte ytan . Efter denna behandling startade bilen aldrig annat än med pedalen i botten om den var varm. Om man glömde att hålla ned pedalen i det läget var man tvungen att vänta till den hade svalnat helt. Det gick bara inte att få igång den medan den ännu var varm. TILLS den dag jag hade blivit stående och kom på att jag skulle testa med startgas. Följden blev att jag hade en flaska startgas i förardörren, och en vanlig billig plastslang direkt till ett av påsticken i insugningsröret. Med detta arrangemang blev jag aldrig stående med ostartbar motor.

Jag tror att en flaska startgas räcker till ett stort antal starter med en etanolkonverterad bil.
Fast ett eluppvärmt system är väl mer praktiskt sålänge batteriet är friskt

Är det förresten någon som vet hur dåligt E85 faktiskt är för smörjeffekten om man kör mpå oljeblandat? Det står väl någonstans i instruktionerna till att man ska undvika alkoholhaltiga bränslen för smörjningens skull, men man kanske kan göra ytterligare någon tillsats som kompensation?

Ytterligare en fråga: Är det någon som har försökt att ersätta de där 15% bensin med 50% vatten? Tänker på julsnapsen

Cheers!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng