Sv: Re: V4 växellåda i 96TT ?!

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT V4 växellåda i 96TT ?! Sv: Re: V4 växellåda i 96TT ?!

#52778
rally
Deltagare

Jag tycker inte att V4 lådan är bra ens på en Monte Carlo eller i en V4. steget mellan 3-4 är för långt men på Autobahn väl uppe i fart fungerar det bra.
Jag gör relativt ofta detta ingrepp åt andra. En del är mycket nöjda & andra är mindre nöjda. Ett annat klagomål är att bilen kan upplevas gungig med stålknutar. Det har fler gnällt på.

Men upplevelse är att att många 2-taktare går väldigt olika & de som upplevs vara lite starkare än andra fungerar bättre med V4 växellåda. Då menar jag inte toppeffekten utan vridet.

Jag hade V4 låda i en rejält trimmad 2-taktare för 15 år sedan. Den fungerade fint om man verkligen tonade ut på 3:an men drog man i 4:an i typ 60-70 så vart den trött. Annat var det med 7:36 som enligt mig är den optimala 2Takts lådan. Något svår att finna dock…….

Slutledning
8:39 sluväxel är inte fel. Fel är det dock på stegningen i lådan vid normal svensk landsvägskörning

/Fredrik

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng