Sv: Re: V4 vs B20

Forum Övrigt SSR V4 vs B20 Sv: Re: V4 vs B20

#153439

jan van vurpa
Deltagare
Jesperlann wrote:
Skulle vara trevligt med lite tips vart man kan hitta dessa delar. 1700 vev och kammen är väl bara att leta här eller på andra sidor men tänkte på ventiler och förgasare. Ventiler kan man ta det från fords V6:or eller finns det något anant lämpligt?

Jo 1700 vev finns…..jag har 7+8 stycken på hyllan…ti hi!

Vilket 2,9 V6 Ford som helst har ventiler man vill.
mycket bättre material i 2,9 V6 ventil än i gamla V4:an

Finns det ingen lämplig bil som har någon hyffsad förgasare orginal man kan ta?

Jo Original 2,8 V6 och Englanti V6 in GB.
Heter Weber DGAS, 38mm på bägge sidor, synckronous öppning dvs bägge sidor öppnar samtidigt och tänk och titta på inloppet an insugningröret just under där förgassar’n sitter.
Jag säger om du har lagt ut peng för insug, mellan platta och en förgasare, varfär skall du köp en förgasare som du inte få använda andra porten tills första porten är 2/3 öppet fär så är Weber ’progressive’ carbies bygtt.
Nu titta in insugetoch det är klart att en förgasre som öppnar bägge sidor samtidigt ska funkar mycket bättre.

Saab sålde Weber 40DFI-2….40mm syncro med 28mm halsringar
och ocskså fanns (och funkar bättre) Weber 40DFI-5 med 40/40 med 32mm halsringar.
Personligen efter jag har sålt dussintals 40DFI-5, jag föredrar Weber 38DGMS, samma som OEM på 2,8 V6 men har hand choke istället för vatten uppvärmt.
Mycket lättare att ordna reglage med DGMS som oäppnar samma riktning som original V4 skrot medan DFI äppnar som gamla Solex—dvs ät andra hål.

Som sagt, ganska poulärt i GB på 2,0 Pinto i Escorterna

2 ports insuget är det orginal saab 2 ports insug som det syftas på då? Hur vet man vad för förgasare som passar på inusget?

Jepp, vilket tysk Ford 2 port insug som helst så håll ögonern öppet för gamla Fordar också.

Bästa sättet att vet att det passar är att köpt vad jag har sagt då vet du det passar och det ska fungera på lite ’hettare’ motor utan problem.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng