Sv: Re: Vad är fel när stiften ser ut såhär?

Forum Övrigt Allmänt Vad är fel när stiften ser ut såhär? Sv: Re: Vad är fel när stiften ser ut såhär?

#96737
stefan w
Deltagare

Jag ska tjata lite om ett gammalt fenomen som jag åkte dit på. Nytt fördelarlock kan vid monteringen hamna ett halvt varv fel utan att man själv gör nåt fel, urfräsningen i locket för styrningen sitter ett halvt varv fel på vissa lock och ett sådant köpte jag såklart. Då stämmer inte stiften i fördelarlocket mot rotorn och dubbeltändning kan bli ett faktum. Ställ nån kolv i ÖD och lyft locket och kolla så rotorn står någolunda mitt för stiftet vars tändkabel leder till den cylinder du satt i ÖD.

Detta kan kännas nästan kränkande att läsa detta som ju känns självklart, men faktum är att jag själv bytte lock och fick rotorn mitt mellan stiften när kolven var i ÖD. Jag rev bort kablarna och vände locket ett halvt varv och då blev det bra. Samtidigt lyckades jag montera tillbaka alla tändkablar ett steg förskjutna i fördelarens rotationsriktning Det blev inget vidare bra och till slut på kvällen efter mycket grubblande så hade jag upptäckt och rättat till mitt misstag.

Hoppas jag inte tjatar om sådant som alla redan vet, säg till isåfall

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng