Sv: Re: Vad är fel när stiften ser ut såhär?

Forum Övrigt Allmänt Vad är fel när stiften ser ut såhär? Sv: Re: Vad är fel när stiften ser ut såhär?

#96723
stefan w
Deltagare

Hej. Jag skall försöka komma med ett tips, det är utifrån en egen upplevelse och det kan vara ett helt annat fel på din bil och jag kommer att framstå som om jag druckit T-sprit eller nåt men så här var det.

När man försökte ställa tändningen så small det i förgasarna (trippel) Motorn gick inte bra alls. Stroboskop användes och efter många försök så noterade jag att ”bilden” av remskivans märkning och även själva remskivan var diffus, märkningen (jacket) kunde ses men man såg även sen släta kanten utan jack samtidigt. Jacket blev som en fantombild. Till slut insåg jag att det blev dubbla signaler till induktiva givaren på tändspolen = dubbla gnistor/vevaxelvarv.

Efter mycket kollande efter felet, felvänt fördelarlock, sprickor m.m. så byttes den mycket kraftiga högeffektständspolen mot en mindre kraftig sådan och symptomet försvann.

Det jag TROR hände var att den kraftiga tändspolen tillsammans med std-rotorn som ju är väldigt bred så tilläts gnistan att hoppa både till det i tändordningen ”rätta” stiftet samt det i tändordningen nästkommande stiftet. I den cylindern så är isåfall spolkanalerna fortfarande öppna något och gasblandningen som brinner långsamt i den låga vevhuskompressionen brinner ner i vevhuset, spolkanalen stänger och trycket stiger, insugsporten öppnar och släpper ut trycket med en smäll.

Nu har jag hängt ut mig totalt men jag tar den risken, ifall någon med liknande problem blir hjälpt av min berättelse så må det vara hänt isåfall.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng