Sv: Re: Vad får man dra?

Forum Övrigt Off Topic Vad får man dra? Sv: Re: Vad får man dra?

#131245

Karl Ask
Moderator
Kortnos wrote:
Det där med dragkärra o bil är en djävla röra

Åkte till Stockholm i helgen för lämna och hämta bil med släp.

Väl i stockholm så informerades jag om nått som var HELT okänt för mig!!!

Om släpet är typat att ha en totalvikt på 2000 kilo så får jag inte dra det med mitt B-körkort även om släpet är tomt, för det överskrider vad mitt körkort tillåter.

Rent viktmässigt så var jag inom lagen ramar. En 600 kilos släp (tomt) en kortnos saab typ 600/700 kilo vilket blir typ… kanske…. 1200/1400 kilo… max

Bilen jag körde få dra 1500 kilo efter sig med B körtkort(står så på regpappret) så då tänkte jag att ALLT är lungt, men så var det inte 😡

Gissa om jag var nervös när jag åkte hem, hjälpte inte att jag var tjock i skallen från lördagens synder eller det faktumet att släpet var obesiktat :sick:

Så när jag åkte hem på söndagen så såg jag mina första blå ljus i Tullingen!!! passerade den blinkande polisbilen med ett flertal böner till vår herre om att skona mig!

Hjärtattacken var nära!!

Sen vid Infra city blir jag omkörd av nästa snut!!!!! åter kallade jag på vår herre att ha försyn över ett av sina lamm

Väl hemma, avlastad med bilen så möter jag en snut i Gnarp….nu får det här vara nog. För att avsluta kvällen så hade en buss åkt av vid infarten till byn o då står brandkåren o en snut bil…. så klart!!!!

Vad har vi lärt oss av detta… inte så mycket 😉

Detta har jag lärt mig med, på den hårda vägen…
Lånade ett 1600släp och skulle hämta en bil i Karlstad. Givetvis var länstrafiken ute… De stoppade mig självklart, då körde jag min pappas 9000 Cs, som nu är min. Den har 1490 som max på B-körkort. 110 kg i skillnad. Kärran var tom, men detta var ändå farligt att köra med sa polisen. Men inom några år kommer EU tvinga Sverige ha samma regler som EU, då hade det varit lagligt med ett 1600släp och då är det tydligen inte farligt längre….
Ibland går det snabbt att inflöra sker EU säger, men ibland kan man tydligen dra ut på det. Många år kvar av utredningar i detta fallet, där Sverige inte vill ändra på något.
Historien slutade med att de ”vanliga” poliserna blev sura på länstrafikpolisen och han släppte mig efter lite om o men. Men jag fick vända… Jag hade prövotid då så det hade varit surt om jag åkt dit.
Men idag hyr jag bar 1500-kärror, med min bil är det 10kg fel och det hoppas jag ingen är så noggranna med. Men om det är långt tar jag pappas CSE som får dra 1500kg.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng