Sv: Re: vad för termostat ska jag ha?

Forum Övrigt SSR vad för termostat ska jag ha? Sv: Re: vad för termostat ska jag ha?

#165831
hotrodder
Deltagare
Rallysaaben wrote:
Jag byggde i hop motorn för 2 år sedan och har väl kört den kanske ett par 100 mil sen dess och då byttes så gott som ALLT ut mot nya delar så dålig pump, nja, jag gjorde även ren kylaren, har dock glömt med vad, men kunde ju testa maskindiskmedel iof, ska det stå och verka ett tag då eller?

Rent vatten i kylet så i med en laddning maskindisk och kör. Jag brukar köra bilen en 5-7mil med detta men det är ju svårt nu när det är minusgrader. Viktigt är att blandningen får cirkulera och bli riktigt varm, tänk på hur länge maskin hemma diskar. Tänk på att skjölja systemet noga flera gånger efteråt bara.
Ett tips… Kasta om slangarna på värmepaketet så cirkulationen går baklänges genom elementet, massor med gojs brukar lossna då.

Edit: Hamnade insugspackningen rätt när du monterade maskin?
Det är ju noga att det blir ”rätt väg” på kylvattnet genom topparna och vänds packningen fel blir det tokigt eftersom det är en strypning på ena sidan packningen.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng