Sv: Re: Vad gäller för att sälja utomlands

Forum Övrigt Allmänt Vad gäller för att sälja utomlands Sv: Re: Vad gäller för att sälja utomlands

#167067
turbocab
Deltagare

Man MÅSTE få ett dokument som intygar att bilen är såld, antingen Tull-papper att bilen förts ut ur landet, eller ett nytt ägarbevis/regbevis från nya ägaren. Utan detta bevis är det kört. Ett säljkontrakt och att original-plåtarna skickas in till Transportstyrelsen räcker INTE. Gissa hur jag vet detta? Jag betalar nu reg-avgift på en bil jag inte äger längre, där ägaren gick upp i rök. Jag har ringt dom och snackat med dom, och 2016 (tror jag det var) så får jag ett slags undantag och dom skriver då av bilen äntligen. Men det måste gå 5 år! Då anses bilen ”förverkad” eller nåt. Mitt ägarbevis, regplåtar samt köpekontrakt ligger sen 3 år hos transportstyrelsen men inte fan godkänner dom det…..

Mitt tips: Behåll en extra nyckel eller hota med polisanmälan/anmäla bilen stulen om ägaren strular med att skicka över nya ägarpapperen…. Jag säljer inte till utlandet igen. Okey, det kostar mig 60 spänn om året i 5 år, men strulet är lite jobbigt.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng