Sv: Re: Vad händer med SAAB-muséet nu?

Forum Övrigt Allmänt Vad händer med SAAB-muséet nu? Sv: Re: Vad händer med SAAB-muséet nu?

#149820
cljo
Deltagare

Snälla, börja inte med det där larviga paxandet och tramset om att ”jag skulle vilja ha den och den bilen”. Det blev en sådan tråd för en tid sedan.

Det här är ett gyllene tillfälle att som erkänd klubb, tillsammans med andra duktiga saabklubbar, verkligen driva ett angeläget ärende, att seriöst verka för att saabmuseet får vara kvar.

Det här är en fråga för styrelsen att omedelbart ta tag i. Nu! Att informera sig om läget samt att utarbeta en plan för hur man på bästa sätt stödja museet och dess fortlevnad. Att skapa ett internationellt upprop.

Det är naivt att tro att GM har några som helst önskemål att driva/stötta ett litet konstigt museum på andra sidan jorden. Visst, vi kan sitta och hoppas och tro. Men inse allvaret. Risken är överhängande att allt det står ”Saab” på från och med nu betraktas som en tillgång som kan säljas till högstbjudande.

Att skingra museets samling och arkiv vore en katastrof.

Saabmuseet och dess enastående personal har givit mig så mycket inspiration, glädje och kunskap i så många år, från första gången jag som 18-åring klev in under den där bensinmacken och möttes av genomsympatiske Pelle Rudh, och en samling som tog andan ur mig.

Peter Bäckström har alltid en stund över. En bil att visa upp. Något nytt fynd i arkivlådorna. Han är en unik kombination av professionell museiman och fullblodsentusiast, som under overkligt knappa omständigheter gång på gång får verksamheten att blomma upp.

Jag vill ge tillbaka lite av det som museet gett mig. Jag ska från och med nu göra allt vad jag kan från min position och jag hoppas – nej förutsätter – att Svenska Saabklubben, i vilken jag nu varit medlem sedan jag var 15 år (jag är 43 nu), gör likadant.

Vi har inte haft några möjligheter att påverkat skeendet med GM:s nedläggning av Saab. Men här har vi en klar möjlighet att verkligen att göra skillnad.

Claes Johansson, Klassiker

P.S Museet. Utan apostrof. (sorry, yrkesskada) D.S

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng