Sv: Re: Vad heter denna pryl?!

Forum Modellspecifika forum OG900 Vad heter denna pryl?! Sv: Re: Vad heter denna pryl?!

#179930
saabaero
Deltagare

@plankan wrote:

Varför skulle jag behöva göra det 🙄

Så länge bilen har fungerande tomgång samt fungerande funktion i värmereglaget med motorn avstängd –
så fungera det jo som det skall 😉

Drar den tjuvluft kommer bilen att gå magert vid undertryck och fett vid laddtryck och det gör såklart att lambdaregleringen får problem. Tjuvluft påverkar även ”körbarheten” på en bil med luftmassemätare. Nu blir det ju inte riktigt som när membranet i bypassen går sönder men lite åt det hållet kan det bli.
Beroende på hur vacumslangarna är kopplade kan det även påverka andra vacumstyrda funktioner som t.ex. btr, tändning, bypassventil, EGR, bromsservo på ett eller annat sätt 😉

Om det pyser ut laddtryck innebär det att man tappar lite spool up tid och att turbon får jobba hårdare för att nå önskat laddtryck vilket i sin tur gör att det skapas mer värme som i slutändan leder till lägre effekt och ökat slitage.

Även om läckan är liten, så ”många bäckar små” , det blir knappast sämre av att täta en läcka 😉
Det är knappast jobbigt att tryckprova heller. På gamla turbobilar är det nog lämpligt att provtrycka vid varje service, brukar ju alltid vara något som läcker 🙁

Jag brukar göra såhär
Ansluter en slang från kompressorn med drygt 1bar till tryckslangen ut från turbon (alt till kompressorinloppet) och lyssnar efter läckor.

På misstänkta ställen sprutar man såpvatten
Här ser man t.ex. att min nya siliconslang är trasig och att jag missat dra fast skruvarna till spjällhuset…

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng