Sv: Re: Välgörande oljor?

Forum Övrigt Projekt / Min bil Välgörande oljor? Sv: Re: Välgörande oljor?

#64016
tobbe99
Deltagare

Hej igen!
Det är riktigt att det hänt att packningarna gett sig när man använder siliconevätska. Oftast beror detta på att man går över från vanlig vätska till silicone, utan att byta packningar. Oftast är packningarna på väg att ge sig, och bytet ger packningarna ”sista stöten”. Detta kan lika gärna hända om man häller i ny, vanlig vätska (om den gamla är riktigt dålig) Jag har själv hällt i siliconevätska i kopplingssystemet på min Admiral i samband med packningsbyte, och det har funkat perfekt i tio år. Men som sagt, många jag känner har fått byta varenda packning efter övergång till silicone.
Det där att det var skillnad på kokpunkten var intressant, det hade jag aldrig hört förut, men det är klart, det är inte ofta min koppling gått varm på Admiralen Fast ändå, jag skulle nog föredra att få anläggning efter inbromsning med silicone, än att bromspedalen åker ner i botten, vilket ju kan hända om vanlig bromsvätska går i kok. Efter allt detta lovsjungande om silicone, tror ni säkert att jag har siliconevätska i min 99:a, men tji får ni. Jag vågar nämligen inte byta med tanke på vad det skulle kosta att byta alla oken, och bägge kopplingscylindrarna Ha det, alla!!
M.V.H ”Tobbe”

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng