Sv: Re: Välja SAAB 9-5 eller 9-3 ?

Forum Övrigt Allmänt Välja SAAB 9-5 eller 9-3 ? Sv: Re: Välja SAAB 9-5 eller 9-3 ?

#127839
rodder76
Deltagare

Först ska jag säga att jag inte ägt någon av bilarna det talas om själv, men vi har haft i familjen och det är dessa bilar jag tillrygga lagt längst sträckor med och skött omvårdnaden mest på.
Högst personligen så skulle jag välja en 9000 97-98 eller en 9-5. 9-3 är inget alternativ för mig då jag inte alls har trivits med de bilar jag kört.. Om man har den ”tajta” budget som du nämner så skulle jag antagligen antingen spara mer för att kunna köpa en nyare 9-5 som inte är drabbad av oilsludge, och har de nya sid/ACC-panelerna som inte är lika olyksdrabbade, eller satsa pengarna på en sen 9000 då jag upplever dessa som betydligt robustare än någon av de två.
Av alla de Saabar som passerat inom vår familj och släkt (stor släkt och de flesta kör Saab) har vi inte haft ett enda växellådshaveri. Men vi har inte heller haft några effektstarka bilar utan det har genomgående varit instegsmotorn eller ett steg upp. Jag får nog själv klassa mig som släktens vettvilling i trafiken, men kör nog både mjukt och lugnt i jämförelse med många andra…. tydligen betalar det sig genom att slippa växellådsproblem.
Den 9-5 som min far har och som precis slagit över 20000mil (en -98) har dessvärre drabbats av oilsludge innan ”den stora skandalen”, men han hade tur att få allt ersatt av den förlängda motorgarantin. Sedan dess görs ett mellanbyte av motorolja och bilen har inte uppvisat några tendenser att lida av sjukan längre… men så vidare stort förtroende vet i tusan om jag/vi har. Bilen har inga tendenser till kärv växellåda utan känns precis så slapp-tråkigt som en Saab ska göra.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng