Sv: Re: Var ska man besiktiga?

Forum Övrigt Allmänt Var ska man besiktiga? Sv: Re: Var ska man besiktiga?

#55809
vidar
Deltagare

Det varierar rätt mycket tycker jag, man kan väl inte kräva att alla ska vara veteranbilsfantaster men lite förståelse är ju trevligt.

Första gången jag skulle besiktiga min förra 96a så gick det inte att stänga av motorn (nåt fel i ljusreläet gav bakström) men de två besiktningsmännen (en invandrargrabb och en med tatueringar upp till örsnibben) vinkade glatt in bilen och tyckte det var en jättefin bil. Att det sen var rost här och var skrattade dom bara åt, det var ju inga bärande delar.

När jag hängde med min polare och besiktigade hans ryska motorcyel med sidovagn så visste dom knappt vad dom skulle titta efter, den gick igenom med stor förvirring. Samtidigt var en kopia på Easyriderhojen som Calles chopper hade byggt inne i hallen med uppenbart besiktiningskit på. Elsystem och ljuddämpare som såg ut som det hängt på ett dussin hojar innan. När dom sen skulle provstarta så var den för hårt trimmad och gick inte igång trots att inspektörn hoppade sig svettig. Ryssen gick igång på första försöket och vi puttrade nöjda därifrån.

När rullade in vår fula diesel 245 så blev dom nästan glada. När den ene ser Gunnars Garage-dekalen på sidan så undrar han hur jag känner Gunnar och jag berättar att det är min far och bilen tidigare tillhört en av fars kunder. Då visar det sig att inspektören känner min kusin och dom var och hälsade på min far i garaget någon gång i början på nittotalet. Han mindes fortfarande åkturen i en Caterham och efter det gick besiktningen märkligt lätt.
Hoppas få samma inspektör när 95an ska in om ett tag…

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng