Sv: Re: Varför startar bilen på vanligt sätt

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Varför startar bilen på vanligt sätt Sv: Re: Varför startar bilen på vanligt sätt

#59260
Janne Hagnell
Moderator

@Stefan wrote:

att dra igång nånting är mest desperation i mina ögon……………tänk om det hade varit nåt mekaniskt fel som du mer eller mindre tvingade till haveri när du drog? Det hade kunnat vara din nya bil också, en del verkar resonera så att startar inte bilen på normalt vis så drar vi igång den, den ska igång vare sig den vill eller inte……….

99,99 gånger av hundra så beror det på nåt att en motor inte startar och det är bättre att åtgärda problemet än att ta till drastiska medel. En motor som surat ner sig brukar starta snällt om man ventilerar ett tag och stoppar i nya stift.

Det finns väl två ytterlighetsskolor: De som alltid helrenoverar en motor som ej varit körd på länge och de som slår i bensin och startgas och kör så det ryker. Funkar det senare blir det ju en kul historia typ ”efter 35 år smällde den igång på andra försöket!” men visst är det en risk och det må ju vara upp till var och en om man vill ta den.

96 V4 1975 ”Bollen”
96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng