Sv: Re: Värme

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Värme Sv: Re: Värme

#28575

hotrodder
Deltagare

@jontobee wrote:

@hotrodder wrote:

@bengt Åkesson wrote:

En ”quick and dirty” lösning är att helt enkelt koppla förbi värmepaketet i dessa sommartemperaturer.

/B

Fullständigt värdelös lösning att inte kunna köra defroster vid regn eller fuktig väderlek. Sen kan det många gånger vara skönt att kunna köra lite värme även sommartid.

Ts/
Det går att montera en värmeventil från Golf, Passat, Audi 70-90-tal om man kan leva utan den ”självreglerande funktionen”

Hur fungerar den självreglerande funktionen igentligen? tar för givet att det är den givaren som går in.

Japp det är en tunn slinga som är placerad intill själva värme elementet. Som jag har förstått det så reglerar den så det så att värmen blir jämn. Kylvattnets temperatur till motorn går ju upp/ner ju när termostaten öppnar/stänger och värmekranens automatiska reglerfunktion jämnar ut dessa variationer. Sitter en liknande kran på bla Volvo 140-240, däremot finns det en ersättningskran till Volvo 240 utan den här känselslingan. På många andra bilar funkar det ju med en ”vanlig kran” så jag undrar egentligen hur mycket nytta reglerfunktionen egentligen gör.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng