Sv: Re: Värme i -92:a

Forum Modellspecifika forum OG900 Värme i -92:a Sv: Re: Värme i -92:a

#39539

saabgunnar
Deltagare

Hej! Du har rätt om ventilen. I 900:an så ligger värmepaketet i serie med kylkanalerna i motorn så om ingen åtgärd gjordes så skulle kylvätskeflödet stoppas när värmekranen stängs. Fram t.o.m 91 års modell öppnades en by-pass i kranen samtidigt som värmekranen stängdes. På 92-93 årsmodell däremot sitter en by-passventil i parallell med värmekranen. När kranen stängs uppstår ett övertryck och ventilen öppnar.
Problemet är att plastkulan i ventilen ger sig iväg och så står ventilen helt öppen jämt. Det brukat resultera i ingen värme alls på tomgång och svag på högre varv.Problemet är att få tag i dessa ventiler. Köpte en i våras, SAAB hade inga nya men hittade en enda i Sverige när de sökte och den har jag redan köpt….
Men det ska vara en plastkula med diameter 14-15 mm som ska sitta i den. Fjädern brukar finnas kvar så om man hittar en ny kula så bör man kunna reparera den. En ny packning behövs också men det borde gå att hitta.

Lycka till!/Gunnar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng