Sv: Re: Vart köpa förgasartrim till enkelgasare?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Vart köpa förgasartrim till enkelgasare? Sv: Re: Vart köpa förgasartrim till enkelgasare?

#175439
Dicst
Deltagare

För att svara på ursprungsfrågan:
Det finns inte så många specialbutiker för just Saabar, man får ha lite fantasi. Jag rekomenderar MISAB i Göteborg för hjälp med enskilda förgasardetaljer. Annars är det mycket hempul på olika nivå. Halsringar kan man t ex svarva själv om man förstått principen för venturi och hittat lämpliga vinklar. Munstycken som passar i Solex hållare kan man med fördel köpa hos en MC eller snöskoterdetaljist, t ex passar Mikunis runda serie rakt av i både gänga och bestyckningstabell, kostar ca 30-60:- styck. Se dock upp för Mikunis sexkantiga munstycken som följer ett helt annat system.

Anledningen till att det ibland upplevs så hemligt är flera. Till stor del tror jag att folk inte vet mer än det som står i de gamla anvisningarna, men det känns alltid skönt att låtsas ha ett hemligt extra knep i bakfickan som en psykologisk press på andra. Bland de som körde på den tiden fanns säker några som fuskat en aning också, så man kan ju knappast förvänta sig att de ska sitta här på ett forum och erkänna att de gjort si eller så 😉 Själv försöker jag hitta nya sätt som fungerar i takt med att jag har möjlighet/råd/tid/intresse/etc, men jag kan ju inte sitta här och babbla om påhitt jag jobbar med som riskerar att förstöra andras surt förvärvade slantar utan att verifiera det jag säger. Jag jobbar mycket med dator, men ett misstag på en kundmotor och ryktet galopperar iväg tiofalt med ljusets hastighet, det har vi ju sett i andra trådar…

Tvåtaktstrim till skillnad från fyrtaktstrim är bitvis svartkonst även för de som behärskar det. De som verkligen livnär sig på att göra högprestandaprylar har naturligtvis hemligheter, inget konstigt med det, så är det på alla trimfirmor. Det tar otaliga timmar envetet arbete att nå resultat bortom de vanliga, så varför förutsätts det att man först ska lista ut nåt revolutionerande koncept under svåra och kostsamma vedermödor och sedan ge bort dessa till kreti och pleti utan att få något tillbaka?

Mvh,
/D

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng