Sv: Re: Vart köpa förgasartrim till enkelgasare?

Forum / Modellspecifika forum / 95/96 TT / Vart köpa förgasartrim till enkelgasare? / Sv: Re: Vart köpa förgasartrim till enkelgasare?

    maj 12, 2014 at 16:55 #175502

    lars2t:
    DanS:

    Jag har hört, att en solex 45 förgasare från en DKW 102 passar direkt på ett Saab insugrör för Zenith förgasare. Om ni använda en Solex 45, så måste ni också har filad motorer till grupp 2 trim. Som jag förstå Potatis, vill han bara har en större halsring i förgasaren.
    Efter mina erfarenheter märker “Potatis” med större halsring på en standard motor ingen skillnad i prestanda. Däremot en ökade kompression märks direkt. Sen får också en större halsring sina fördelar. Ökad kompression, större halsring (30mm), ett 2″-system och E85, bilen kör som en Sport.
    Ja, till E85 är bara vegetabilsk oljor lämpliga, om man inte känner Triboron. Vegetabilsk oljor sota, har ingen korrosionsskydd, tåler ingen frost och man måste blanda 3% i bensinen.
    Triboron Koncentratet ersätta olja i bensinen, i stället för 3% behöver i bara 1% Triboron i bensinen. Triboron blandar sig sommer som vinter perfekt med bensinen, smörja bättre, har bra korrosionsskydd, ingen sot, ingen rök, ingen stank och konservera bensin/Triboron blandingar mycket längre än bensin/oljor blandingar.
    Det som förstör mest en 2T-motor, är sot och korrosion.