Sv: Re: Varvräknare

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Varvräknare Sv: Re: Varvräknare

#107865
staffanv
Deltagare

Det fanns en tråd om det förut. Tar det vikigaste:
Det du behöver är tydligen Biltemas fristående 80mm varvräknare (artikelnr 32-1347).

Beskrivning: ”Ta isär den (var vänlig men bestämd när du tar av visarnålen), plocka ut själva mätartavlan och slipa bort det svarta ”trycket” på den så att du får en jämn, mattvit yta. Detta ska sedan bli BAKSIDAN av mätartavlan. Gå till närmaste tryckeri/utskriftsbutik och skriv ut http://www.musicastrana.com/SAAB/faceplate.pdf på transparent film. Klipp ut en mätartavla och applicera den på den BLANKA sidan av mätartavlan (tavlans forna baksida). Vänd på hela härligheten, håll upp mot en lampa så du ser var de vita siffrorna och vit-grön-röda ytan finns. Måla baksidan (den du nyss mattade ner) med svart färg så tajt inpå de vita/färgade fälten du vågar, detta för att hindra ljusgenomsläpp där det ska se svart ut.

Montera ihop och koppla in! Eftersom ”originalvarvisen” har ganska gles gradering och bara går till 7000 varv (och jag gillar den looken) så har jag räknat om skalan även på denna mätare – sätt varvräknarens switch i läge ”5 cylindrar” så stämmer räknaren. Du märker även att nollan hamnar lite längre ned än förut när du sätter tillbaks nålen.”

Allt enligt enor. Länken funkar tydligen inte längre men någon har kanske sparat filen.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng