Sv: Re: Växelådsolja automatlåda….

Forum / Modellspecifika forum / 90/99 / Växelådsolja automatlåda…. / Sv: Re: Växelådsolja automatlåda….

  september 10, 2007 at 22:01 #111600

  Hej igen!

  Idag har jag fått ordning på min bil! Jag provade först att ta bort kick down vajern helt. Då växlade den som den skulle, men slirade lite väl mkt till tredje steget. Då insåg jag att det rimligtvis borde ha med kick downen att göra. Efter en del laborerande med olika distanser mellan vajerns fäste och spjällhusets fäste fick jag till det.

  Först och främst släppte jag så mkt det gick på vajerns hölje. Sen fäste jag vajerns fäste i spjällhusets fäste precis utanför. Alltså jag tog en tjock ståltråd och band fast vajern precis utanför spjällhusets fäste. Svårt att förklara, men detta funkar iaf utmärkt på min bil! Den växlar enligt specifikationerna och dessutom lite snällare. Har en volvo 144 sport automat som har bw35, och dessa växlar nu helt identiskt. Volvons låda är i mkt bra skick så det borde båda gott…

  Frågan är nu bara vad som är galet i lådan. Antar att det sitter nån sorts regulator i kick down funktionen inne i lådan, denna går säkert att byta, men detta funkar nu, hoppas bara det inte är skadligt? Någon som vet?

  //Christian