Sv: Re: Växellådsolja, bromsvätska

Forum Modellspecifika forum 90/99 Växellådsolja, bromsvätska Sv: Re: Växellådsolja, bromsvätska

#64603

Varför Saab har rekomenderat motorolja består till stor del i Ekonomiska anledningar, samt att den även anses vara lättväxlad, men inte ha de så viktiga EP tillsatserna som tidigare inlägg helt klart belyste, sedan så blir inte en motorolja gammal på samma sätt som en riktig trans olja och därigenom kunde Saab alltså ( vilket är helt vansinningt ) rekomendera inga oljebyten alls, detta också av ekonomiska aspekter. Jag håller på såpass mycket med lådor att jag med säkerhet kan säga att lådor som gått med riktig växellåds olja samt att denna bytts med jämna mellanrum ser ojämförbart bättre än de som körs på motor olja samt alldrig sett ett byte.
En rekomendation till olja är Quaker State Super Q5 75W GL5, du kommer inte att känna igen din låda efter byte till den samt att den har EP tillsatser. >>>> Mvh Växellåds Jörgen 0530-51100, 070-5285055

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng