Sv: Re: växelstyrare

Forum Modellspecifika forum 90/99 växelstyrare Sv: Re: växelstyrare

#78479
Martin
Deltagare

Mellan stolarna sitter som du vet en ”växelkonsoll” med växelspak, tändlås och lite annat smått och gott. Spaken ledas i en kulled av nylon samt.

Det är troligt att hela konsolen med åren har flyttats i längsled. Konsolen sitter fast i golvet i tre fästpunkter med en speciell typ av muttrar som vagt påminner om propellrar. Du ser dem när du demonterat plastkåpan över konsollen. Saab har givetvis en specialhylsa för dessa muttrar.

Men det går att fixa själv. Leta upp en mutterhylsa, från en hylsnyckelsats el. liknande, i lämplig dimension som passar i hålen. Fila sedan till den så att hylsan kan greppa propellermuttrarna. Alternativt kan ett dorn och ett par välriktade sidledes slag på muttrarna få dem att lossna. Men jag rek. hylstricket.

Eftersom det är svårt att få i 1:an & 3:an är det troligt att konsollen flyttat sig lite framåt. Prövar därför att justera konsollen bakåt. Lycka till!!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng