Sv: Re: Växla E85 bensin sommar/vinter

Forum Modellspecifika forum OG900 Växla E85 bensin sommar/vinter Sv: Re: Växla E85 bensin sommar/vinter

#186149

morsole
Deltagare

Nu vet jag inte hur kallt det var här i vintras där jag bor; (Sjöbo, mitt i Skåne), men jag vet att med starthjälpen av bensin så var det aldrig några problem för oss att starta bilen.

Naturligtvis så använder jag motorvärmare så fort tempen går under 10 grader, det sparar motor och plånbok då det går snabbare att uppnå drifttemperatur.

Med skydd framför kylaren, lite förvärmning till insuget, typ gammal förgasarbil, så har vår etanolbil fungerat klanderfritt hela vintern utan mankemang.

Förbrukningen är runt 1,1 – 1,15; det är en gammal 2,1’a med 35.000 mil på mätaren, så det tycker jag är acceptabelt.

Jag kör även med vintertermostat (92 gr) hela året för att motorn ska bli varm snabbare, och som sagt täcker jag över kylaren så fort det börjar bli kyligt ute.

Fläkten har jag även manuell funktion på, så jag kör ner tempen innan jag stannar bilen för att undvika för stora fluktationer i motortemperatur.

Skulle det visa sig att det är för jobbigt köra på ren etanol så blanda i lite mera bensin när det är som kallast.

Men jag har aldrig behövt göra – än.

Mvh Johannes

Bor i Sjöbo, bra på gamla bromsar bl a!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng