Sv: Re: Vefyrans rötter

Forum Övrigt Allmänt Vefyrans rötter Sv: Re: Vefyrans rötter

#166551
t nilsson
Deltagare

Hej Anders. Jag borde själv läsa den boken då jag gillar Mustang av dom tidiga årgångarna. Cardinal v4 motorn hamnade inte bara i Taunus utan också i Fords projekt Mustang I som visades 1962 på United States Grand Prix. Motorn var mitt- monterad med en racingversion på ” 1497cc and developing 109 bhp at 6400 rpm. With a compression ratio of 11:1 anda bore and stroke of 3.54×2.32 inches, this oversquare unit boasted twin dual-throat Weber carbuetors connected by a cross-over mainfold” Och en gatuversion med ” a singel-throat Solex and in this guise the engine put out 89 bhp”
Mustang I var framtagen för att möta den Amerikanska MG/Triumph maknaden medan projekt Mustang II blev den slutliga Mustangen som visades den 17 April 1964.

När Ford skulle testa den nya motor till småbilsprojektet Cardinal så åkte man till en privat SAAB-handlare i Dearborn och beställde ett 20 tal nya 96or.Så jag brukar tänka att jag har en liten Mustang-motor under huven på min v4a istället för en Taunus-motor.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng