Sv: Re: Vefyrans rötter

Forum Övrigt Allmänt Vefyrans rötter Sv: Re: Vefyrans rötter

#166852
t nilsson
Deltagare

Har spånat lite om Cardinal och inte hittat så mycket men på http://www.12m-p4.de finns en tidig bild från sep 1959 på en ganska avhuggen Cardinal och en bild på tillsynes slutlig version med usa-regplåtar.MacNamara var mannen bakom Cardinal-projektet som var tänkt som en liten bensinsnål bil där av den avhuggda bilen från sep 1959.V-motorer har Ford varit bra på att göra sen 1932 så v4an var nog ett ganska naturligt val för att få en compackt motor till Cardinalen. Har sett en bild från studion där cardinalen togs fram och i bakgunden står en ”hundkoja” som studieobjekt för projektet.Redan 1960 diskuterades det om att göra en sportbil med Cardinalens drivlina, men fick inget gehör från Ford-ledningen för än tidigt 1962 då Mustang I projektet påbörjades i samma lokaler som Cardinalen hade tagits fram i.

På SAAB-veteranernas sida kan man läsa om att man för 20år sen på en skrot utanför Detroit hittat en SAAB trubbnos med en v4 imonterad i vilket troligtvis var en av Fords provbilar.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng