Sv: Re: Veivaksel 2T oppbevaring?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Veivaksel 2T oppbevaring? Sv: Re: Veivaksel 2T oppbevaring?

#76593
matthias r
Deltagare

Har öppnat växellådor som stått i kallgarage och även kalla lador, konserverade med enb. olja och dessa har klarat sig utan synlig korrosion.

Vad gäller axeln är nog en rejäl inoljning med åtföljande inplastning det smidigaste sättet.
Men visst är ett oljebad säkert en ganska bombsäker åtgärd mot ytrost. Det farhågor du har Stefan, om syror som uppkommer i oljan med tiden, gäller nog bara då oljan används inne i en fyrtaktsmotor. Det är förbränningen (värmeväxlingarna?) som orsakar bildandet av frätande substanser i oljan. Det är det fenomenet som en del pekar på när de talar om spillolja som olämplig till underredessprutning.

Det enda bekymret med oljebadet skulle väl i så fall vara att oljan är hygroskopisk, dvs att den med tiden drar åt sig vatten?

Om man vill komma ifrån detta problem är ett alternativ inoljning med något minimalt hygroskopiskt, tex vapenolja och därefter inplastning. / Matte R

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng