Sv: Re: vem köpte den vita 99 t-80 på blocket

Forum Övrigt Allmänt vem köpte den vita 99 t-80 på blocket Sv: Re: vem köpte den vita 99 t-80 på blocket

#169250
900 classic cab
Deltagare
mrsaab wrote:
Såg den jag med, var sugen på den då jag är ute efter en 99turbo men backade när jag såg priset. Dom begärde visst 75000kr för den vilket är åtminstonde 25000kr för mycket så får hoppas nya ägaren lyckades pruta på den.riktigt fin rariet

Med risk för att låta i viss mån ”elak” så tror jag inte att du hängt med på vad som hänt de senaste åren vad gäller värdet på 99 turbo.
För 6 år sedan kunde man få tag på en bil i fint bruksskick för ca 30.000 kr.
2008 började dock en, förlåt uttrycket, turboliknande uppgång p.g.a. utlandsmarknadens ”uppsökande verksamhet”.
Detta gäller dock bara kompletta originalbilar som ej är förstörda/ombyggda/sönderrostade.
2009 slog första ”banankartongbilen” 35.000 kr-nivån. Bil nedplockat i lådor men rostfri originalbil.
Samma år gick de flesta bruksbilar för runt 60-70.000 kr.
Just detta år var toppnoteringen en svart sedan från 1980 som gick för runt 100.000 kr. Detta var en mycket fin originalbil som bara behöver lite handpåläggning för att framstå som något extra.
Efter detta har prislappen för mycket fina exemplar ”ramlat” över 100.000 kr-strecket. Jag har själv blivit erbjuden en bra bit över det strecket för en av mina bilar (från utlandet naturligtvis).
Den vita bilen vi talar om här är i ett mycket bra bruksskick och ligger nog på en bra nivå prismässigt. För att återställa till original behövs andra plastskydd kring stötfångare, viss inredningsrenovering samt byte av bultar som överlackats vid omlackering under 90-talet.
Att tro att man kan hitta en bra bil runt 50.000 kr måste nog tyvärr innebära att man antingen har en otrolig tur eller att man stöter på en säljare som inte har hängt med i utvecklingen.

För övrigt finns det bara ca 30 st 99 turbo som ”rullar” och är inreggade kvar i Sverige, varav de flesta är Cardinalröda cc-78. Tillgång/efterfrågan brukar visas i priset.
Tror nog att köparen av den vita gjorde en bra affär, då det troligtvis inte finns så många kvar av dessa i Sverige, åtminstone inte i detta skicket.

– Lycka till i sökandet!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng