Sv: Re: ventil inställning 1700 motor !!??

Forum Övrigt SSR ventil inställning 1700 motor !!?? Sv: Re: ventil inställning 1700 motor !!??

#102043
stefan
Deltagare
sabbe wrote:
Har du en 1500 cc motor med Std B kamaxel kanske 0.1mm ventilspelsminskning kanske märkas. Normalt sett märks inte så små skillnader.
Däremot om en kamnock är nedsliten 0.2 mm ger det mycket dålig gång på motorn. De flesta beg. trimkamaxlarna är ofta slitna. Jag har flera 7.2 kammar som skiljer upp till 0.2 mm på nockarna. En har t.o.m högre lyft än 7.2 mm på några nockar vilket tyder på dålig slipning från början. Dessa kamaxlar skulle inte jag montera i en motor som jag var rädd om. Däremot duger de till någon enklare busbil.

Sabbe

Många billiga ”folkraceslipare” slipar bara kammarna och hoppas att de inte bryter igenom härdningen som gjordes original. Ska man slipa riktigt så ska naturligtvis kammen härdas om men det blir naturligtvis dyrare. Därav den troligaste orsaken till att många omslipade kammar går ner sig. Förutom det faktum att folk inte byter lyftarna då förstås……..

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng