Sv: Re: Vevhusventilation krånglar?

Forum Modellspecifika forum 90/99 Vevhusventilation krånglar? Sv: Re: Vevhusventilation krånglar?

#162702
jambo
Deltagare

Hello Parbring,

Är ej hundra på att jag förståd dig rätt, men den syntom du beskriver är välkänd, har en 99 -72, 2.0L med insprut, och jag har haft liknande problem, dvs Smith-ventilen som sitter på insuget bakom kallstarventilen läcker, och motorn går ruskigt ojämt, och ibland bara på 3 cylindrar. Det är inte bara membranet som kan krångla, utan man måste också regelbundet rengöra backventilen som sitter i botten, om den inte håller tätt så går vacumet över och in till ventilkåpan, vilket också skapar problem.
Om jag inte har helt fel så är det samma membran på din som min, det heter: 830682, och finns att få tag i hos Jan K. på klubbens reservdelar för 99/900, men för säkerhets skull skall du kolla så att det är samma, för i reservdelskatalogen så finns det ytterligare ett nummer för 1.85 L motorn.
Reparationssater finns inte att få tag, har själv letat tidigare, men med att byta membran, samt regelbunden rengörning av backventilen så brukar allt fungera.

Hoppas att detta hjälper dig in på rätt spår.

Mvh,

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng