Sv: Re: Vibrationer och resonansljud i trimmad V4

Forum Övrigt SSR Vibrationer och resonansljud i trimmad V4 Sv: Re: Vibrationer och resonansljud i trimmad V4

#160849
timo m
Deltagare

Hejsan! Rycker i en gammal tråd med hur-gick-det-sedan och då om vibrationerna/durandet i avgassystemet:

Jag köpte en flexbit av modernt snitt. Frbskt klumpig, så jag monterade den aldrig… Fast, jag kom sedan att tänka på de där värmetåliga gummislangar som används för avgaslimpor i marina sammanhang. Mycket mer behändiga i formatet och passar i mitt tycke bättre än den moderna flexbiten på en så gammal bil.

Beställde så en stump från båttillbehörsaffären i Kalmar. Kapade sedan en bit av röret som går framåt sas på bakre ljuddämparen på Simons/Klubbens Knallesystem, så att det blev en ”glipa” luft på 3-4 cm fram till nästa rör, alltså under passagerargolvet. Trädde sedan på den där ca 2 dm gummislang-stumpen. På med klämmorna. Och testade.

Märkbart tystare (eller iaf mindre bullrigt)! Och vill jag påstå, utan de vibrationer som uppträtt runt 3100 rpm. Verkar alltså fungera fint som filter/dämpning. Återstår förstås att se om gummislangen grejar värme och skakningar som kanske är annorlunda än det som uppstår på en båt. Klart mer njutbart är det hursomhelst att köra bilen, så jag vågar mig på att rekommendera knepet til den som upplevt samma problem.

Fortsatt skön sommar!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng