Sv: Re: Vilka delar/detaljer är unika för 1985 års 9000?

Forum Modellspecifika forum 9000 Vilka delar/detaljer är unika för 1985 års 9000? Sv: Re: Vilka delar/detaljer är unika för 1985 års 9000?

#158377
rodder76
Deltagare

Precis som med Talladega-nörderiet så gäller det att dokumentera skillnader innan det faller i glömska 😉

Har hur som helst varit på skroten och pillat och skruvat lite på några 9000, men framförallt på 85:an.

A-stolparnas beklädnad var inte klädd med tyg utan snarare med vinyl i den röda färgen. På vår 9000CD -89 så är det dock rött tyg på dessa.
Samtliga luftutsläpp var med den markeringen vi är vana att se.
Växelspaksknoppen hade inget E vid 5:an
Dörrlåsknopparna var av den nya modellen, men med ett litet rött streck på som syndes i upplåst läge.
Instrumentpanelen hade inte den tyg”rand” som är mellan panel och rattstångskåporna. Kåporna var förvisso en av få detaljer som var demonterade när jag började, men tygranden sitter i panelen…. och den fanns inte.

Skruvade bort samtliga dörrsidor och tog dörrlamporna och jämförde med en 95:a. De främre kunde jag inte hitta någon skillnad på, trots att man kunde se att det var två olika gjutningar. De bakre däremot var nog 2mm längre på 85:an 😉 (de tygklädda dörrfickorna flyttar jag till min bil 😉 )
En notering var att ingen av dörrarna hade den lite speciella ”bricka” som håller handtagets svarta inramning. Här satt bara en vanlig skruv på samtliga dörrar, och i sanningens namn satt de inte så bra.

Bilen är utrustad med ACC men har inte elfläktarna i bakdörrarna. När kom dessa?
I princip överallt där jag skruvade var det kryss-mejsel. De ställen jag stötte på med torx var stolarnas infästning, samt skruvarna i dörrisdan vid dörrfickorna. Allt annat jag skruvade på var kryss eller sexkantsskalle.

När kom det fördraget för bakre högtalare i 9000? När man satte i bakre högtalare, fick man då även såga upp för högtalargaller? I denna 85:a fanns inga Saab-originalgaller bak.

I bilen fanns instruktionsbok för 1986års modell. Döm om min förvåning då den tredelade bakspoilern fanns med på alla helhetsbilder (och självklart sidoblinkers). Denna kombination fanns väl aldrig ”ut till kund”.
Man kunde i denna instruktionsbok även se bilder på de två olika markeringarna på luftutsläppen 😉 (Bruksanvisningen var förövrigt på engelska)

Bilen hade förövrigt Chassinummer YS3CT55L9F4002358.
Höger framdörr och vänster bakdörr var i vilket fall från fabriken, för på de hittade jag lappar där chassinummret stod med…

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng