Sv: Re: Vilka delar/detaljer är unika för 1985 års 9000?

Forum Modellspecifika forum 9000 Vilka delar/detaljer är unika för 1985 års 9000? Sv: Re: Vilka delar/detaljer är unika för 1985 års 9000?

#158343
rodder76
Deltagare
Daniel Eliasson wrote:
Hade inte ”noll” tecknet som symboliserar ”friskluft panel-munstycke stängt” en ”fyrkantig” nolla istället för en ”oval” siffra?

Måste nog åka ut och ta en titt….

Michael Rasmussen wrote:
Generellt så övergick SAAB till torx på årsmodell 1984, borde även varit så på 9000.

Hmmm. Skoj.. eller skumt. Senast jag kollade på 85or i registret så fanns inga tillverkade -84 kvar (i sverige), utöver den som finns på museet. Så lite skumt är det allt.

Hotrodder wrote:
På Wennlo så var det bland annat att A-stolparnas innerpanel var plyschklädda. Instegslamporna i dörrarna längre. Wiren mellan a-stolparna under instrumentbrädan lock saknas. Det var andra röranslutningar på AC-kompressorn och annan infästning för park/blinkersinsatserna fram. Övre motorstaget var anorlunda och en massa andra prylar som jag inte minns just nu.

Förutom diverse mystiska delar som pekade mot tidig provbil så hittade vi den här ”kodningen” i stammen från styrboxen i akvariet???

Tack för input.
A-stolparna är ju klädda på den CD:n jag kör, så det tänkte jag inte på
Dörrlamporna tänkte jag på att jag hört förr. Men när jag satt där och stirrade så trodde jag bara att det var något jag fått för mig. Såg ju ingen skillnad.
Vajern under instrumentpanelen är jag fundersam på om den sitter på vår CD -89 Minneslucka?). När kom vajern?

Wennlo är cool. Men man blir nyfiken på vad som var gjort med motorn som att i vid leverans till Mr Wennlo.

När man ska börja kolla på detaljnivå så inser jag hur dålig koll jag har……. usch. Enda sättet att åtgärda detta måste vara att köpa på sig massor fler bilar. Eller kanske hitta en bilskrot man kan göra täta studiebesök hos utan att de tittar snett på en….

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng