Sv: Re: Virusvarning- En läskig mask

Forum Övrigt Off Topic Virusvarning- En läskig mask Sv: Re: Virusvarning- En läskig mask

#66039

Grabbar/tjejer i klubben med intresse för NÄTET!
Slarva inte med antivirusprogram på era datorer; även om ni hämtar hem mejl via någon etablerad server. Det är så lätt att något slinker igenom av olika anledningar (lånad diskett/CD). Jag ska inte göra något långt inlägg om detta, utan bara konstatera att vi som jobbar dagligen med IT, lägger mycket stor tid på detta. Ni vet säkert att om man får in en mask eller en trojan innanför brandväggar och allt övrigt skydd man har, så kan det lätt slå ut verksamheten i vilket företag som helst. Idag har verksamheten stannat i ett par kommuner pga av det nya viruset BUGBEAR.
Jag rekommenderar er alla att ha ett välrenommerat antivirusprogram som ni uppdaterar åtminstone en gång i veckan med nya virusprofilfiler (många namn finns här). Skaffa gärna också en personlig brandvägg. De finns både som separat hårdvara och som mjukvara som kan laddas ner alldeles gratis.
Om ni vidtar dessa åtgärder så får Martin betydligt mindre bekymmer……… och även ni själva!
Lycka till och stäng ute hackers och virusproducenter!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng