Sv: Re: Vit rök 900 OG

Forum Övrigt Allmänt Vit rök 900 OG Sv: Re: Vit rök 900 OG

#83130
Peder Andersen
Deltagare

Om turbons kylvatten kommer ut i det varma avgasröret så blir det ju vattenånga och ryker vitt. Om detta är fallet borde den inte ryka så mycket direkt efter att den är startad (turbon har inte hunnit bli varm, dock blir turbon varm ganska fort).
Du kan ju testa att koppla bort vattenledningarna till turbon och plugga dem så att turbon går med enbart oljekylning för att bli helt säker på att det inte är turbon som gett upp.

Kolla också tändstiften, om en cylinder tar in vatten blir ibland det tändstiftet lite rostbrunt när bilen stått ett par dagar. Om så är fallet talar ju det för något annat än turbon som har pajat. Om alla stift är fina, och blien går bra direkt efter uppstart på alla cylindrar talar det för läckande turbo.

Om det inte är turbon är det väl bara att leta på en begagnad T8 motor, brukar gå att få för 1000-1500:- och lyfta i den, det är nog inte värt att lägga ner mer pengar på den du har….

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng