Sv: Re: Weber IDA på kortnos

Forum Övrigt SSR Weber IDA på kortnos Sv: Re: Weber IDA på kortnos

#108606
pelle s
Deltagare
Martin wrote:
Håller absolut med om att det var ett snyggt och prydligt bygge! :applause: Luftrenare saknades. Insuget är specialtillverkat. Förgasarna verkar vara Weber 40IDA för Porsche. Munstycken var strl 140.

En speciell anordning för att snapsa/choka motorn hade monterats för att öht kunna starta den.

Porsche 356 GT och Carrera hade två st Solex 40 PII! Det är en populär förgasare att trimma VW med och är inte omöjliga att få tag på.

Jag har lite ideer till att bygga ett insug till min kortnosmotor för en sådan förgasare (som jag har liggande). Jag har tänkt att koppla bort länkaget till accpumpen men låta mekanismen sitta kvar och dra en vajer dit för att på så sätt kunna snapsa motorn.

Eftersom den här förgasaren är dubbel tänkte jag inte dela insugsportarna, men det kan inte vara omöjligt att göra om man vill använda en trippel, som en kamrat i motortrimmarbranchen sa: ”man kan göra underverk med kemisk metall”. 😉

Pelle

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng