Sv: Re: XP-svänghjul till V4

Forum Övrigt SSR XP-svänghjul till V4 Sv: Re: XP-svänghjul till V4

#91931
xpniklas
Deltagare

Hej Anders

Bilden ljuger. Den är finfräst i spiral med en hårdmetall fräs så du ser spåren men de är knappt kännbara med nageln. Mönstret beror på den lilla utböjning man får på pinnfräsen då den belastas i sidled under fräsningen.

Observera att detta hjul är urfräst mellan tornen till skillnad från SSR-hjulet så det extra kilot som är lättat är tagen från precis rätt slälle.
Paralellitetten mellan lamellytan och flänsytan mot vevaxeln var 2/1000 mm på detta hjul uppmät i tempererat mätrum med en rubinspets försedd fleraxlig automatiserad mätmaskin.
Det kan man säga känndes rätt OK.

Jag kompletterar ovan med en bild inklusive Sachs solfjäder tryckplatta som vi nu även har tagit in.

Det som saknas men som kommer inom en vecka är det laserskurna tandhjulet för den programerbara tändningen/sprutet samt en 200 mm XP-lamell av samma typ som vi har till tvåtaktarna.
Jag väntar leveransbesked på de första lamellerna i veckan sedan skall det bli provmontering och utvärdering av en XP-användare du känner väl 😉

///Niklas

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng