Sv: Re: XP-svänghjul till V4

Forum Övrigt SSR XP-svänghjul till V4 Sv: Re: XP-svänghjul till V4

#91966

johan josefsson
Deltagare

Eftersom man måste ha distanser på 3mm mellan svänghjul och tryckplatta, så kan man lika gärna ersätta dessa med ett tandhjul. Det är nog få som är intresserade av denna produkt och även vidarutvecklingen av den som använder original koppling. Eftersom man byter koppling kan man lika gärna montera den inkappslad. Det sitter skyddat och man kan ej skada sig på det när motorn är igång. Eftersom utgående remskiva har halva vartalet och drivs av drev så blir det alltid ett glapp och sämre upplösning. Det blir även en mer dold installation för dom som tex eftersträvar en med original överensstämmande ”look”. Sen så kan man ju även med ett större tandhjul ha flera ”piggar” och även få det exaktare.
Ytterligare ett problem är att om man kör av vägen och trycker in fronten så sitter remskivan väldigt utsatt. Förr fanns det remskivor i aluminium för att motverka att dessa sprack. Dessa alu-skivor är vad jag har hört på väg att nytillverkas.

Detta är huvudorsakerna till att triggerhjulet sitter där det sitter.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng