Sv: Re: Xtrastöd drivaggregat

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Xtrastöd drivaggregat Sv: Re: Xtrastöd drivaggregat

#65260

mats jonsson
Deltagare

Välkommen in i diskussionen Bengt. Det är trevligt när folk vill vara med och dela med sig av sina mångåriga praktiska erfarenheter.

Bilder på de här olika fästen finns på följande länk: http://www.vsaab.com/SportRally/Chapter_2/Ch2Pg3.htm

Den extra kudden under växllådan finns med i Sport&Rally-katalogen men jag kan inte finna den i några klassningshandlingar. Som jag skrev tidigare i kedjan så pysslade även vi med Amazon-kuddar men vi testade även att lägga ett massivt gummiblock under lådan. Ett block där vi hade karvat ur för växellådan och jag har för mig att det täckte ungefär 150mm i längdsled av växellådan. Vi funderade ett tag på att låta göra en avgjutning av växellådans underdel och sedan formgjuta ett gummiblock. Dels för att sprida ut kraften och dels för att stadga drivaggregatet och minska vridningsmöjligheten. Den här kudden man lägger under tar väl bara upp uppåt- och nedåt-gående rörelser och det bakre växellådsfästet är ju inte speciellt starkt. Ur komfort synpunkt så är det inte bra att bulta fast fästen i motorrumsgolvet eftersom det anses att dessa direkt fortplantas in i kupén.

Av olika skäl dog intresset för dessa uppfinningar ut. V4:orna blev allt mindre konkurrenskraftiga och det kändes som att Saab redan hade utvecklat det som var nödvändigt att utveckla. Någon skrev i går att döden var en långvarig process och så var det nog. Mitt rallyintresse började nog att dö i och med att Saab lade ner tävlingsverksamheten 1980. Sedan var det ju en dödskamp på några år då återförsäljarna körde Sport&Rally-satsningen och när den var till ända några år senare så var även mitt intresse dött.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng