Sv: Re: Xtrastöd drivaggregat

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Xtrastöd drivaggregat Sv: Re: Xtrastöd drivaggregat

#65262

mats jonsson
Deltagare

Fuling. Om du sätter på hårdare stötdämpare så påverkar detta till största del fjädringskomforten. Om du plockar ur inredningen så ökar naturligtvis ljudnivån i bilen. Ökar du isoleringsmängden, och framför allt om du monterar absorbent av korrekt sort så behöver nödvändigtvis inte ljudnivån minska i bilen. En bil med gummikuts och mexicofästen överför sannolikt mer vibrationer och ljud samtidigt som det skapas resonans än en bil i utan dessa attiraljer. Detta är naturligt eftersom man med hjälp av chassiet tvingar motorn till att vara still. Rörelseenergin övergår då till annan form av energi. Någonstans. För någonstans tar ju energin vägen eftersom den inte kan vare sig nyskapas eller förbrukas enligt gängse vedertagna fysikaliska lagar.

Gissningsvis vore det ur komfortsynpunkt bättre att låta hjulhusen ta upp drivaggregatets svängningar än golvet eftersom de flexar mera. Samtidigt finns risken att de skulle spricka. Just hjulhusen var ju sprickbenägna redan på tvåtaktstiden.

Sonetterna, för att ta ett exempel, är inte speciellt tysta invändigt. Eftersom du har en själv så vet du säkert om detta. Många har försökt att stoppa in isolering av olika slag, bygga schakt över kofferten men även om man isolerar ihjäl sig så kommer man inte åt den stora källan. I Sonetten uppstår av olika skäl, resonans i taket. Man kan säga att taket kommer i egensvängning. Orsakerna till detta fenomen är flera. Saab kom i labtester, förmodligen på flygdivisionen i Linköping, på detta redan på 60-talet men man löste det aldrig. Förmodligen skulle så stora omkonstruktioner ha krävts så att det inte hade varit ekonomiskt möjligt att lösa problemet. Resonansljud är väldigt svårt. Hur många har inte trott att man har haft ett dåligt framhjulslager när det sedan visade sig vara ett bakhjulslager??

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng