Sv: Re: Xtrastöd drivaggregat

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Xtrastöd drivaggregat Sv: Re: Xtrastöd drivaggregat

#65238
mats jonsson
Deltagare

Det slog mig i duschen nyss att mitt liv inte har präglats av speciellt många högerstyrda Saabar. Men runt 1971, när jag var 10 år, så bytte en skolkamrats familj in sin Wauxhall Victor Kombi mot en röd högerstyrd 95:a från 1969. Bilen hade reg.nummer CPL921 och kallades i folk mun för CP-Larsson med syftning på sitt reg.nummer.

Till saken hör att den här familjen bestod av två vuxna och sex barn vilka hade gjort entré till jordelivet i en ganska rask följd. På åtta eller nio år. Familjen var nerflyttad från Norrland. Inte Hudiksvall eller något sånt utan från Kiruna. Vid något tillfälle per år skulle man åka hem och hälsa på släkten och när avresedagarna infann sig så skolkade kvarterets ungar. För just själva inpackningen var en sevärdhet.

Redan ett par timmar innan avfärd så stuvades ungarna in. Tre i baksätet och tre i baksoffan. Sedan in med packningen i möjligaste mån. Det som inte gick in lastades på taket. När allt var klart hade det förmodligen inte gått att få in en tandborste i bilen. Och så åkte man iväg mot Kiruna. Med bakfjädringen i botten. Bilen såg ut som en månraket och följkdaktligen gick den ibland under smeknamnet raketen. Ett namn som tog över det första smeknamnet då en familj Larsson flyttade in i området. Familjen hade ett barn som hade Ceral Pares och det första smeknamnet på bilen blev därmed bannlyst av förklarliga skäl.

När sedan bilen under den senare delen av 70-talet hade gjort sitt, så tog de två äldsta bröderna körkort och då bytte familjen upp sig till en Volvo 66DL. Just det. En Rem-Johan. Och inte i kombiutförande. Urrk

Just nu präglas annars mitt dagliga liv av en granne som har en 2-dörrars Saab 99 från 1982 eller 1983 som (enda) familjebil. Det är spännande att se varje morgon när de ska lasta in alla tre barnen och åka till dagis. Tills det att jag ska lasta in mina tre i EMS:en för att bege mig till samma resmål eftersom hustrun alltid tar Alhambran. Den är ju 7-sitsig och hon åker själv till kneget… Hurvida den här högerstyrda 95:an hade något postbilsfäste eller ej förtäljer inte historien.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng