Sv: Sv: Saab 95 -68 ”Gösta”

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 95 -68 "Gösta" Sv: Sv: Saab 95 -68 ”Gösta”

#45699
phermansson
Deltagare

Från den trevliga marknaden i Norrköping fick jag med mig lite prylar, bland annat en växellåda, ett termostathus, en manuell Fomoco mm. Så nu är det bara att skruva på, en luftburk till dubbelförgasare ska vara på väg.
Men jag ska inte glömma bakbromsen som bilprovningen inte gillade. Har fått hem renoveringssatser till cylindrarna från Tradera, och idag rev jag isär vänster bak. Verkar som att det bara är den ena kolven som går fritt. Nåja, får kolla mer på det.

Tog också en titt på nya växellådan. Ett fåtal riktigt små metallflisor på bottenpluggen, det får man väl räkna med?

Kände också en extra gång på remskivan på senaste motorn. Tycker det är svårt att känna, men den är inte lika tight som i motorn jag bytt lager på. Det är nog bäst att ta av tråget och spana lite innan den hamnar i bilen.

Sen började jag förbereda för att lyfta motorn ur Gösta. Energin tog slut, så nu får den stå och droppa kylvatten över natten.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng