Sv: Sv: Saab 95 -68 ”Gösta”

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 95 -68 "Gösta" Sv: Sv: Saab 95 -68 ”Gösta”

#44137
phermansson
Deltagare

Hmm, blir mer och mer spännande det här. Ska ta och skriva mer mina rön snart. Det skiljer ju på en hel del på motorgenerationerna.
Annars så har det druckit flera koppar kaffe och lite annat gott, och jubel har det blivit. I fredags kväll rotade jag genom lagret efter bättre brytarspetsar. Blev lite frustrerad när även den sjunde jag hittade var av den nyare sorten som inte passar. Samma sak med fördelarlocken, 3-4 st av fel sort…
Men jag kom på det på lördag morgon. Att byta fördelare är ju enkelt, så jag snodde hela paketet från gamla motorn, som jag visste fungerade, och lyfte över det till motorn i bilen. Glad i hågen vred jag runt nyckeln, och fick höra det underbara ljudet…

…av en startmotor som drivs av ett urladdat batteri. Så det blev tvåtakt till Ana medan Gösta fick mat. Inu i förmiddags var han ordentligt mätt, och då! Tändning på första varvet, tyst och mjuk gång. Jubel!
Så nu blir det snart provtur, hann inte med det idag.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng