Svar till: Saab 95 -69 (Eller, inkarnation av en Custom95a)

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 95 -69 (Eller, inkarnation av en Custom95a) Svar till: Saab 95 -69 (Eller, inkarnation av en Custom95a)

#52029
saabcustom
Deltagare

Jo, här kommer lite fortsättning. Undre fjäderfästet ihophäftat och fjädern fastbultat vid densamma samt hela härligheten fastskruvad i övre bärarmen. Krävde lite urslipning av bärarmen för att en av bultskallarna som håller fjädern skulle få plats.

Åsså provade vi lite fjädringsrörelser och…. jodå det ska nog funka.


Här ser man att det är lämpligt att ha en ”bricka” av fjäderns diameter monterad uppe och nere på fjädern för att ”vänligt men bestämt” styra fjädern så att den inte, som på bilden, ”jäser” ut ovan- och nedan-för dess fästplatta. Och jodå man KAN tänka sig att flytta in övre fästet för att få fjädern att landa snyggare när den är fullt komprimerad men då påverkas fjäderrörelsen negativt vid max höjd. De e en kompromiss som det mesta här i livet.

Sen är frågan är hur mycket marginal man ska ha mellan däck och fjäder. Här är det c:a 5-10mm. Borde räcka. Annars får vi justera med en spacer.

Åsså en allmänbild. Visst ser det rart ut :CE :CE

Nu får jag nog ta och grunna lite på det övre fästet. Det bör vara gjort så att det går att skruva loss. Få se hur man löser det.

Jobbar vidare… / Kenth

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng