Svar till: Saab 95 -69 (Eller, inkarnation av en Custom95a)

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 95 -69 (Eller, inkarnation av en Custom95a) Svar till: Saab 95 -69 (Eller, inkarnation av en Custom95a)

#54608
Dicst
Deltagare

Jag handlade en 4l dunk av Smeden denna gång på en skrotmarknad då han hade lågpris.
Jag rengör och avfettar alla pinaler ordentligt först (fett dödar fosforsyran), sen slänger jag ner alla sakerna i ett bad (typ glassburk) över natten. Är det riktigt illa tar jag upp det, bearbetar en stund och tillbaka i igen för en ny runda. Samma bad går att använda om och om bara man sköter avfettningen.

Det går även att pensla på saker i olika omgångar. Har man naken/renslipad plåt så fuktar man en trasa med syran och torkar över, så håller sig plåten konserverad från ytrost tills man är klar att fortsätta jobba (ja, förutsatt att den inte står utomhus i regn och fukt då).

Edit: Har även använt det på svåra ställen på karossen när jag renoverade min 64, typ i skarvar och dylikt, för att säkerställa att rosten är väck innan jag målat. När syran torkat bildas en svart/grå hård yta som fungerar som rostskyddsprimer för annan färg. Men det viktiga är att vänta ut tills det har torkat ordentligt! Är det i en skarv har jag för säkerhets skull väntat flera dygn för att vara säker på att den kemiska processen är klar.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng