Svar till: Saab 95 -69 (Eller, inkarnation av en Custom95a)

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 95 -69 (Eller, inkarnation av en Custom95a) Svar till: Saab 95 -69 (Eller, inkarnation av en Custom95a)

#54908
saabcustom
Deltagare

Får ta å handla en dunk av Smeden nästa gång han ses.

I övrigt pågår rengöring, upputsning och målning av framvagn. Tänkte fuska å inte skruva isär styrspindelhus / nav / bromsskiva / styrarm men ångrade mej tämligen omgående och skruvade isär det hela. Tur var väl det för den undre kulbulten satt fast med en såndär ”sträckbult”. En sån som har grövre gängor en bit in på bulten, innanför muttern, så att säga. :bh :bh Så det blev till att skaffa en ny UNC 7/16×2″. Det var ytterligare en av de överraskningar som denna bilen bjudit på. Men nu är den eliminerad iallafall. En ny styrväxeldamask behövdes också. Återstår att ordna en låsring för drivaxelns låsning i yttre knuten. Den saknades på ena sidan. Är väl ingen panik att köra utan men det känns bra att sakerna är fixerade i sina tänkta lägen. Sen, när bärarmarna kommer tillbaka så är det bara att börja plocka ihop bilen igen.

Ska försöka mej på att ställa camber och caster samt såklart toe in.

Nån som vet hur man får en noll-referens för caster-mätningen ? Ställa bilen på pallbockar, lika högt i alla hörn ? Caster borde ju inte vara så väldigt beroende av var i fjädringsrörelsen man mäter ? (till skillnad från camber…)

Jaja…kör vidare och förhoppningsvis snart på vägen… / Kenth

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng