Svar till: Saab 95 -69 (Eller, inkarnation av en Custom95a)

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 95 -69 (Eller, inkarnation av en Custom95a) Svar till: Saab 95 -69 (Eller, inkarnation av en Custom95a)

#30040
saabcustom
Deltagare

Jo, de va så att vi, igår (onsdags) kväll tog en sväng genom Bilprovningens lokaler här i Linköping.
Två man väntar mej på andra sidan porten. De tyckte det var trevligt att få något annorlunda att jobba med. 😀 😀
LOW95 passerade sin första kontrollbesiktning på 20 år (sic!) med bravur. Inget att anmärka på förutom att de innan huven öppnades men med motorn igång…. jaha, 2-taktarn sitter kvar… —-nähä… ja då har du alltså en V4 därunder… nähä…. hmmm… åhhh en V6a :AP :AP stiligt…

CO 1.2% trots att motorn går rätt schysst på tomgång. Kan skruvas upp lite till för ännu bättre gång (typ 2.5%).

Sen en provkörning ett varv runt stationen. Kul att se sin egen bil ”in motion” på håll….

Slutligen vidtog sedvanligt bromsprov. Inga skuggor här heller, Men med, i princip, hela bromssystemet utbytt så…

Så, blankt papper och välkommen tillbaka om 2 år.

Oavsett utgången av denna besiktning så måste återigen säga (har sagt det förut) att det är mycket trevligt folk på stadens ASB. Trots de konstiga saker jag släpat genom deras lokaler så har jag alltid blivit trevligt bemött och har fått hintar om vad att tänka på vid t.ex. regbesiktning (typ SAABAAS, vilket var en ”bestämmelsemässigt” besvärlig historia).

Eftersom avslutat förrättning så tog även jag mej ett varv runt stationen men stannade halvvägs, vid vågen, och passade på att väga LOW95 i alla 4 hörnen. Bra att veta inför den stundande vinterns aktiviteter.

Så då till torsdagskvällen. Kände ett akut behov av att se folkets reaktioner. Så en tur ner till träffen GunnarS nämnde. Beviset att jag inte tänkte helt fel kommer ge mej en god sömn :AP :AP :AP :AP Mottagandet vi fick gladde mej mycket !

Stannade på vägen hem och tankade…. det tog 20 minuter och en massa prat…men det är bara kul….

…och GunnarS, du bor ju nästgårds. De e bara att titta över så kan du få en egen fotosession och kanske rent av en kopp kaffe 😉 !

Ska fundera på en lämpligare kylare än den som sitter där nu. Den räcker tyvärr inte till. Vet nån om en oljekylare kan vara räddningen ? Har en liggande men tror inte att det gör nån större skillnad för motortempen, eller ??? Den är ju iofs rätt lätt att skruva i men om det inte hjälper så…

/ Kenth

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng