Svar till: Saab 95 -69 (Eller, inkarnation av en Custom95a)

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 95 -69 (Eller, inkarnation av en Custom95a) Svar till: Saab 95 -69 (Eller, inkarnation av en Custom95a)

#43655
saabcustom
Deltagare

Inte nån bild denna gång men trots det så pågår en viss aktivitet. Upptäckte att 1/2″ BSP och 1/2″ NPT inte är gängor som passar nåt vidare bra ihop. Iallafall inte BSP-utvändig till NPT-invändig. BSP är alltså den vanliga rörgängan i Sverige typ 1/2″ G eller R15 som den numer heter. Detta fick till följd att jag fick ta en tur till Svedol och inhandla en 1/2″ G-tapp så jag kunde korrigera de hål i t.ex tanken där BSP-gänga ska in. Det är också en djungel med vilka gängor som är koniska och vilka som är raka. Såååååå det går att krångla till det. Men nu är det nog ordning iallafall.

I övrigt är karossen hel igen innanför fjädrarna. Återstår lite plåtslageri vid trycktanken. Sen är det bara att koppla pneumatik och elektrik, montera manometrar m.m. Hopp finnes att bilen är ute på gatan innan juni…

Lutar åt att det tills vidare blir utfjädringsstopp med balataremmar. Men de måste nog bytas mot nåt stadigare såsmåningom.

/ Kenth

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng