Svar till: Saab 95 -69 (Eller, inkarnation av en Custom95a)

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 95 -69 (Eller, inkarnation av en Custom95a) Svar till: Saab 95 -69 (Eller, inkarnation av en Custom95a)

#47222
saabcustom
Deltagare

(För) Lite har det blivit skrivet i denna tråd på senaste men desto mer åkt. Bortsett från ovan nämnda events så har vi varit på Eskiltunamarknaden härförleden. Nå, allt har funkat bra och många ”fågelholkar” har vi sett (samt kommentarer i stil med — Nä, va f–n ä det där… :CE :CE :CE RIKTIGT kul faktiskt).

Dock har ett knarrande ljud från framvagnen börjat höras på sistone och dessutom låtit mer och mer… Trodde ett tag att det var några gummibussningar som ”gnällde” och har inte brytt mej så värst mycket om det. Men ikväll så tänkte jag ta en koll på olja och vatten och ställde mej sen och bligade ner i maskinrummet medan jag hängde på vänster framskärm. Jodå där va ljudet igen…. men…va i hela. 😮 .. DEN bilen hade en till överraskning i beredskap åt mej. Den förre ägaren har monterat vänster övre bärarmskonsoller uppochned. Förmodligen sitter hela bärarmen uppochner. Det kan förklara det understundom något märkliga beteendet när man vrider på ratten på vissa underlag. Jag tänkte att det nog bara var en framvagnsinställning som behövdes men det är nog inte det egentliga problemet inser jag nu. Den lilla felmonteringen får dessutom till följd att vänster fram inte har annan fjädring än vad däcket erbjuder 😯

Ett annan uppgift som ska tas itu med är en punka på min ena breddade fälg (näe inte i däcket utan i fälgen). Bah, tänkte jag, de e bara till att åka till gummiverkstan å be dom lägga i en slang. Men nähä det var ingen idé. —Jodå det kan jag göra men du kommer inte komma många mil innan det är punka på slangen. Svetsfogarna kommer att skava hål på den tämligen omgående, sa min gummi-man.

Så det blir till att kolla var det läcker, plocka av däcket, försöka svetsa tätt, på med däcket igen och se om det blev tätt. Om inte så är det bara att göra om proceduren…..

Om nån har nåt tips om en enklare metod så emottages tips tacksamt.

Nå sommaren är ju snart över och meckar/byggarsäsongen börjar och då skulle ju ändå framvagnen få sig en duvning med nya fjädrar så…

Fortsättning följer nog… / Kenth

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng