Svar till: Saab 95 -69 (Eller, inkarnation av en Custom95a)

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 95 -69 (Eller, inkarnation av en Custom95a) Svar till: Saab 95 -69 (Eller, inkarnation av en Custom95a)

#50685
saabcustom
Deltagare

Så var det dags att ta tag i detta igen… Visserligen är sommaren lååååångt bort men det vore för en gångs skull kul att ha bilen körbar/klar redan i mitten av maj och det är mycket som borde hinnas med så jag tar väl och börjar med det största projektdelen. Som ni förstår så har vänster framflygel åkt av och den nya utbytesfjädern placerad på däcket. Den skall alltså in istället för spiral d:o som sitter där i original.

Bara att pillra dit på rätt plats. Sen ska ventilpaket byggas ihop och slangar dras fram från skuffen. Ska bli spännande att provtrycka systemet med lite högre tryck än de 30psi som bakvagnen har klarat sig med. Beräknat normaltryck i framfjädrarna blir c:a 5 ggr högre. Förmodligen drar det med sig att jag måste sätta strypningar på lufttillförseln till bakfjädrarna. Annars så blir det nog väldigt svårt att INTE hoppa med bakvagnen varje gång som trycket skall justeras där, eftersom det sitter ½”-ventiler och slang överallt….

Ja vi börjar där iallafall så får vi se hur mycket inredning och annat som hinns med…

Ett gott slut och ett synnerligen Gott Nytt År tillönskas er alla i SAABerspace.
/ Kenth

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng